Zeepbellen

Bellen hebben iets magisch. Ze hebben een ongrijpbare schoonheid die ons doet verwonderen of hard achter een bel doen aanrennen. Jong en oud kan zich verbazen over de vormen, kleuren en onvoorspelbaarheid van de bel.

Bubbles without Borders werkt in Nederland met bellen in veel verschillende settings; op evenementen en markten, verwerkt in een voorstelling of in straattheater op festivals en op kinderfeestjes. Het is mogelijk om zelf bellen te maken, om de bellenkunst te bekijken als toeschouwer of een combinatie van deze twee.

In het buitenland brengt Bubbles without Borders met de REUZE-bellen magie aan kinderen in Europa die dat hard kunnen gebruiken!

De enorme bellen worden gemaakt met een recept dat voortgekomen is uit jarenlang experimenteren met ingrediënten en verhoudingen om te kunnen komen tot de 'perfecte' bellenblaas basis.  Wil je zelf direct aan de slag? Ga dan naar de webshop om je bellenblaas poeder te bestellen.

 

NIEUW: Bubbelpoeder

Is er geen bubbelbasis concentraat meer in flessen? Nope, het was tijd voor een gloednieuw product: bubbelpoeder. Het poeder blijft veel langer houdbaar, maakt enorme bellen en past door de brievenbus wat makkelijk en goedkoper is! Ik ben super blij met het nieuwe product en de mogelijkheden die het geeft. 

Heb je nog een fles bubbelbasis (concentraat) staan die al een tijdje staat? Ben je hem per ongeluk vergeten en staat hij ergens achterin een kastje? Geen probleem, je kunt er nog prima gewone bellenblaas van maken. Maar heb je ook nog zin in het maken van REUZE-bellen? Bestel dan het bubbelpoeder. Super lang houdbaar vanwege het nieuwe recept. Tot het einde van het jaar krijg je 2 euro korting op je bubbelpoeder met de kortingscode 'langhoudbaar'! (Vul deze code in bij het afrekenen.)

 

Wil je eerst nog wat meer weten? Lees alles over het maken van bellen.

Wil je ons inhuren op een evenement of festival? Lees meer over de mogelijkheden en neem contact met ons op.

grey-facebook like Bubbles without Borders

Bellen bestellen

Neem een kijkje in de webshop en bestel de ingrediënten om zelf enorme bellen te kunnen maken (kinderen vanaf 2 jaar kunnen dit al!). Er is bellenblaaspoeder, dreft en water erbij en blazen maar. Of wil je liever een pakket voor een speciale gelegenheid (met speciale bellenblazers!)?

Tips en Trucs

Lees tips voor het bereiden van je bellenblaas en het gebruik van je bellenblazer voor het maken van enorme bellen. Ook kun je lezen over het maken van je eigen bellenblazer. Helemaal niet moeilijk!

Spelletjes

Een uitgebreide beschrijving van verschillende spelletjes om te spelen met bellen. Kleine bellen in grote bellen blazen, bellen maken met je handen, bellenslangen maken, etc, etc!

Bubbels op uw evenement

Een voorstelling vol met zeepbellen of REUZE-bellen maken als activiteit op uw festival of evenement? Lees hier meer over de mogelijkheden.

 

Agenda

Wil je weten wanneer we waar te vinden zijn? Bekijk onze agenda!

 

Bubbles without borders

Alle inkomsten van de bellen gaan direct naar de stichting 'Bubbles without borders'.

 

 Ik ben pas vier en ik kan dit al super goed! - Hugo, 4 jaar

 (Meisje dat achter een bel aanrent) Wacht op mij!

 Hier wordt iedereen gewoon vrolijk van. - Moeder die fanatiek bellen aan het maken is

 Kinderen oefenen tijdens het bellenblazen, met in iedere hand een stok, spelenderwijs een belangrijke motorische beweging: het symmetrisch met de armen bewegen. Voor kinderen met bijvoorbeeld schrijfproblemen is het van belang om met twee handen tegelijkertijd een beweging te oefenen. Het doorlopen van deze 'symmetrische fase' in de neurologie vormt de basis voor de volgende fase waarin de aansturing van één van beide hersenhelften wordt ontwikkeld, zonder dat de andere hersenhelft 'meedoet'. Denk bijvoorbeeld aan het opendraaien van een potje waarbij elke hand een eigen functie heeft. De beweging van het bellenblazen legt een belangrijke basis hiervoor. - Danielle Konings, Ceasartherapeute