Yoga

Yoga is voor mij een manier om de basis in mijzelf te voelen. Mijn dagelijkse yoga practise zorgt ervoor dat ik me evenwichtiger voel en een diepere connectie met mijn lijf ervaar. Ditzelfde breng ik graag over in mijn lessen. Ik doceer Hatha, Power en Yin yoga. Mijn lessen zijn aards en met beide benen op de grond terwijl we vanuit die aardsheid contact maken met onze energetische kant. Ik geef les bij yogastudio ‘Een nieuwe Balans’ in Eindhoven en bij de Fit Factory in Eersel.

Yogatherapie

Yogatherapie gebruikt de technieken van yoga om mentale en fysieke gezondheidsproblemen in balans te brengen. Het gaat er dus NIET om in een strak pakje ingewikkelde houdingen te doen die er instagramwaardig uitzien. In Yogatherapie brengen we je houding/bewegingspatroon en ademhalingspatroon in kaart. Op basis van je vraag en deze anamnese maken we een reeks voor je: houdingen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen die je thuis gaat doen. Je mag zelf aangeven hoe lang je hier dagelijks aan wilt besteden.

Met wat voor vragen is yogatherapie passend?

 • rugpijn, nekpijn, schouderpijn
 • slapeloosheid
 • hoofdpijn
 • angstig of somber zijn
 • stress of spanningsgerelateerde symptomen
 • rouw
 • menstruatie- of overgangsklachten
 • hoge/lage bloeddruk
 • astma of andere luchtwegproblemen
 • constipatie, diarree
 • … en nog meer, dus voel je vrij om me te benaderen en je vraag te stellen!

Afhankelijk van je vraag hebben we zo’n 4-8 afspraken nodig.

Voor je eerste afspraak vul je een gezondheidsformulier in. Hier kun je je vraag, behoeften en klachten aangeven. Dit formulier retourneer je minimaal 48 uur voor de start van de afspraak. Je hoeft geen specifieke dingen mee te nemen naar de afspraak. Kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen is voldoende.

De eerste afspraak start met een gesprek waar ik dieper inga op je vraag en doelstelling voor de yogatherapie. Hierna volgt een bewegings- en houdingsanamnese. Door spanningen en disbalansen in kaart te brengen kan ik een uniek afgestemde practise voor je vormgeven. Daarna volgt een ademhalingsanamnese. Al deze informatie gebruik ik om een aanbod te vormen dat geheel is afgestemd op je vraag, je lijf en je gemoedstoestand. Dit aanbod kan bestaan uit asanas (houdingen), pranayama (ademhalingsoefeningen), restoratives (een genezende diepwerkende langer aangehouden houding) en/of een mantra. De eerste afspraak duurt 1,5 tot 2 uur. De daaropvolgende afspraken duren 1 tot 1,5 uur.

Na een week hebben we een vervolgafspraak en bespreken en bekijken we wat jouw individuele practise je gebracht heeft. We stellen bij, intensiveren of verdiepen je persoonlijke practise. Vaak bemerken mensen na een week beoefening al een kleine (of grotere) verandering in hun welzijn.

De vervolgafspraken kunnen in overleg ingepland worden. Na 2 maanden practise kan er een beduidend verschil bemerkt worden. Klachten zullen verminderd zijn en het welbevinden vergroot.

Wil je meer weten? Neem dan contact met me op. Ben je enthousiast? Vraag dan om een gezondheidsformulier, dan maken we een afspraak!

Ik was verrast door de vele vragen in de eerste sessie. Ik had niet verwacht dat er psychologisch gekeken zou worden, ik dacht dat het puur fysiek was. Dankzij het vertrouwen dat Lilith uitstraalt, durfde ik mezelf er aan over te geven. Lilith was spot-on met het lezen van mijn lichaam. Mijn vraag verschoof van ‘wakker worden’ naar ‘kalmeren.’ Dit bracht me dichter bij mijn onderliggende probleem van paniekaanvallen. Voor het eerst deed ik een meditatie die ze tegelijkertijd voor me opnam. Dit was fantastisch en ‘mind bubbling’. Het voelde als een luxe die ik niet eerder had ervaren; stoppen en intunen met mijn lichaam en geest. Mijn practise bestaat uit een meditatie en ademhalingsoefeningen. Beiden kan ik onderweg of thuis doen. Ik ben onder de indruk van de kwaliteit en professionaliteit van Lilith. – G, 39 jaar

Yogatherapie bij Lilith is een soort puzzelweg door het landschap van mijn lijf. Lilith is een oplettende en bemoedigende lerares met humor. Ze helpt me te voelen en te ontdekken. Ik hou ervan de practise te doen die ze me voor thuis heeft gegeven. – Marjo, 71 jaar